چگونه از اضافه شدن وزنمان در تعطیلات جلوگیری کنیم؟

تحقیقات موسسه ملی بهداشت اروپا نشون می دهد که پرخوری در تعطیلات می تونه باعث اضافه شدن یه یا حتی دو کیلو وزن شه و اگر تعطیلات دو هفته ای باشه، این اندازه ممکنه به پنج کیلوگرم برسه.

 

 

 

 

 

روزای شروع سال نو فصل تعطیلات، سفر و زمان جشن ها و عیاشی و خوشگذرونی با اقوام و دوستانه. بدیش اینه واسه بعضی از ما، این فصل معنی ای جز پرخوری و اضافه وزن نمی تونه داشته باشه. تحقیقات موسسه ملی بهداشت اروپا نشون می دهد که پرخوری در تعطیلات می تونه باعث اضافه شدن یه یا حتی دو کیلو وزن شه و اگر تعطیلات دو هفته ای باشه، این اندازه ممکنه به پنج کیلوگرم برسه. اگه این مقدار رو طی چند سال جمع کنیم، به رقم خیلی بزرگی می رسیم. پس باید کاری کنیم که تعطیلات باعث چاق شدن ما نشه. با دقیق شدن و فوکوس کردن بر تغذیه سالم، فعالیت و تفریح و در نظر داشتن چند نکته ساده زیر می تونیم سلامتی خود رو در طول تعطیلات تضمین کنیم. 

 

 

۱ – واقع بین باشین.
 تعطیلات وقت مناسبی واسه وزن کم کردن نیس. به جای این کار فقط به ثابت نگه داشتن وزن تون اکتفا کنین.

 

 

۲ – وقتی رو به ورزش اختصاص بدید.
 ورزش باعث کمتر شدن استرس هایی می شه که ممکنه در طول تعطیلات با اون مواجه شید و همین طور مانع از زیاد شدن وزن تون می شه. هرچه اندازه خوردن تون زیاد می شه، بیشتر ورزش کنین تا جبران پرخوری خود رو بکنین. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پیاده روی تند و دو بار در روز راه حلی ساده و عالیه.

 

 

۳ – هیچ وعده غذایی رو حذف نکنین.
 قبل از رفتن به میهمانی، با خوردن اسنک های سبک مثل سبزیجات خام یا یه میوه، خود رو سیر کنین. با این کار کمتر به خوردن در میهمانی فکر می کنین.

 

 

۴ – قبل از پر کردن بشقاب تون در میهمانی، تموم غذاها و خوراکی ها رو بررسی کنین.
 اون غذاهایی رو که از همه بیشتر دوست دارین رو انتخاب کنین و تلاش کنین اولویت های بعدی رو کمتر در ظرف خود بچینید. حتما تلاش کنین که جایی واسه سبزیجات و میوه در ظرف تون خالی بذارین.

 

 

۵ – تا جایی بخورین که احساس رضایت کنین.
 خودتون رو سیر نکنین. تنقلات رو در وعده های کوچیک و کم بخورین. بعد از کم کردن غذای تون به صندلی تکیه بدید و لذت ببرین. در زمان غذا خوردن دسته جمعی بد نیس به مبل یا صندلی تکیه بدید و بشقاب تون رو روی میز بذارین تا با دیر تموم کردن ظرف، کمتر بخورین. 

 

 

۶ – ماءالشعیر استفاده کنین.
 این روزا ماءالشعیر طرفدارهای زیادی پیدا کرده و به جای نوشابه در میهمانی ها از این نوشیدنی استفاده می کنن. با اینکه این نوشیدنی از نوشابه سالم تره، ولی هنوزم مقدار زیادی کالری و شکر داره. پس در خوردن اون زیاده روی نکنین.

 

 

۷ – اگه تو یه وعده پرخوری کردین، وعده بعدی رو سبک بخورین.
 اگه روزی ۵۰۰ کالری بیشتر از استاندارد بدن تون بخورین، درزمان دو هفته یه کیلو چاق می شید. اما با تنظیم تعادل بین خورد و خوراک تون می تونید از این اتفاق جلوگیری کنین.

 

 

۸ – تمرکزتون رو از خود غذا به حاشیه های اون منحرف کنین.
 وقتی شیرینی می پزید، با تزیین کردن اون با مغزها وقت خودتون رو پر کنین و کمتر هم از شیرینی بخورین. دور هم جمع شدن دوستان و خونواده در این ایام فقط معنی خوردن نمی دهد. بازی کردن یا قدم زدن های گروهی بهتر از یه جا نشستن و خوردنه. چه اشکالی داره به هوای نشون دادن دکوراسیون جدید اتاق هاتون باعث شید، مهمون هاتون کمی از جاشون تکون بخورند.

 

۹ – اگه به خونه دوستائی می روید که با اونا رودربایستی ندارین، خودتون غذای خودتون رو ببرین. 

 

 

۱۰ – تلاش کنین در تعطیلات غذاهای کم چرب و سالم بپزید.
حالا که وقت بیشتری دارین، می تونید با دقت بیشتری مواد اولیه رو انتخاب کنین. با خوندن جدول کالری می تونید کم چرب ترین محصول رو انتخاب کنین. با این کار سلامت خود و خونواده تون رو پیشرفت بدید. 

با در نظر گرفتن این چند نکته تازه از تعطیلات تون لذت ببرین. با جنب و جوش و خوردن غذای سالم، می تونید بدون استرس از خوراکی های مورد علاقه خودتون لذت ببرین. با این کار ذهن و بدن تون از شما ممنون می شن.

 

 

دستوراتی واسه سالم غذا خوردن

با چند نکته ساده زیر می تونید غذاهای سنتی و روزمره رو طوری درست کنین که سالم تر باشن:

 

آبگوشت: موقع پاک کردن گوشت، تموم چربی های اون رو بگیرین. این کار باعث می شه هر بشقاب از غذا حدود ۶۰ گرم چربی کمتری داشته باشین.

 

دور چین غذا: به جای اینکه دور غذاتون رو با نون یا سیب زمینی سرخ کرده تزیین کنین، با حلقه های پیاز، سیر، کرفس یا سبزیجات دور غذاتون رو پر کنین. این کار هم شکیل تره و هم رنگ و روی بهتری به غذا می دهد. می تونه غذاتون رو با آب مرغ کم نمک و کم چرب مرطوب کنین (مثلا مرغ شکم پر که کالری کمی داشته باشه.) 

 

بوقلمون: بهتره همیشه پوست بوقلمون رو بگیرین و اون رو روی ظروف توری بپزید تا چربی اش بیرون بچکد با این کار حدود ۱۱ گرم چربی اشباع کمتری در هر بشقاب دارید.

 

خوراک نخود سبز : این بار جای اینکه نخودها رو با سوپ بپزید، اونا رو با تیکه های سیب زمینی له شده بپزید و جای اینکه غذا رو با پیازداغ سرو کنین، از خلال بادام استفاده کنین.

 

پوره سیب زمینی : از شیر خشک، آب مرغ، سیر یا پودر سیر و پنیر پارمزان جای شیر و کره استفاده کنین. مزه بهتر و تازه تری هم می دهد.

 

 

 

منبع : sharghnewspaper.ir

 

اضافه شدن وزنمون

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *